lauantai 6. helmikuuta 2016

Muhkeat Runebergin tortut (Gluteeniton, Maidoton)



Hyvää Runebergin päivää näin jälkikäteen kaikille :) Taas yksi erittäin hyvä tekosyy harjaannuttaa leipomistaitoja toisin sanoen! 

Omaan tapaani halusin kokeilla hieman omanlaistani ja hieman terveellisempää reseptivariaatiota sen perinteisen suuremman kaloripommin sijaan. Ensimmäiseksi yritykseksi tortut onnistuivat tosi kivasti, mutta kuten leipomusten ulkonäöstä voi päätellä niin ei kannata tehdä niitä levitettäviin muffinssivuokiin. ;) Maku kuitenkin toimii ja ensi kerralla vain kunnon muottiin taikina, niin ulkonäkökin paranee.. heh.



Muhkeat Runebergit 
(gluteeniton, maidoton) 
n.10-12kpl

4 kananmunaa
1dl kookossokeria
loraus hunajaa
1dl kookosöljyä
1,5dl mantelirouhetta
3dl gluteenittomia jauhoja
2dl kaurahiutaleita
n. 4tl piparkakkumaustetta
2tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja kookossokeri vuoassa, lisää hunaja. Pikkuhiljaa lisää joukkoon jo keskenään sekoitetut kuivat ainekset samalla sekoittaen kunnes taikina on hyvää, sitten lisää joukkoon vielä kookosöljy.

Kaada taikina voideltuihin vuokiin (en suosittele leviäviä muffinssivuokia) ja lisää päälle tekemääsi vadelmasosetta (ohje alempana). Heitä pullat uuniin keskitasolle n. 20min ajaksi 200 asteeseen. Sitten kostuta valmiit tortut esimerkiksi sitruunamehulla tai rommilla, oman mielesi mukaan. Itse käytin sitruunamehua ;) Lisää vielä torttujen päälle hieman vadelmasosetta ja soseen ympärille tekemääsi soijakermavaahtoa (ohje myös alempana).

VADELMASOSE:
Laita pari lusikallista chian siemeniä turpoamaan hetkeksi veteen. Soseuta vadelmat kunnolla ja makeuta hunajalla hieman. Sekoita turvonneet chian siemenet lopuksi soseeseen, lopputulos toimiva vadelmasose erittäin hyvän makuisena.

SOIJAKERMAVAAHTO:
Vaahdota kunnolla vatkaimella soijakerma, lisää joukkoon makua antamaan hieman hunajaa ja vaniljaa. Tuloksena muhkeaa soijakermavaahtoa vaniljaisen makuisena, nam!


Vinkki! Voit hyödyntää yli jäävät kermavaahdot ja vadelmasoseet vaikkapa tulevaa laskiaista varten tehtäviin laskiaispulliin. Parin päivän sisällä tulee kuvia+leipomistunnelmia ja reseptiä tänne omista laskiaispullistani kiinnostuneille ;)




Herkulliset viikonlopun jatkot ! :P
-Tiina


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja :-)